Bangladesh: Veiledning av pastorer
Stefanusalliansen støtter et nettverk troende med muslimsk bakgrunn.
Stefanusalliansen støtter et nettverk troende med muslimsk bakgrunn.
Den arabiske halvøy er et av de mest lukkede områder på jorden. Saudi-Arabia har verdens strengeste religionspolitikk. Å skifte tro – å konvertere bort fra islam – er flere steder på Den arabiske halvøy forbundet med dødsstraff. Stefanusalliansen har flere partnere og aktiviteter i regionen. Disse må vi av sikkerhetshensyn holde hemmelig.
Gjennom Stefanusalliansen sitt samarbeid med PROCMURA økes kunnskap og respekt for trosfrihet i Afrika sør for Sahara.
I ørkenen mellom den egyptiske hovedstaden Kairo og den store kystbyen Alexandria har biskop Thomas bygget opp et kraftsentrum for den koptiske minoriteten og den koptiske kirken.
I et land i Midtøsten får barn og unge økt kunnskap og forståelse for trosfrihet som en rettighet for alle – og ikke bare som et privilegium for en gruppe.
På «søppelfjellet» i Kairo bor det tusenvis av kristne familier som er overlatt til å leve i, og av, storbyens søppel. Inspirert av Jesu kjærlighet har Mama Maggie gjennom tre tiår bygget opp et arbeid som kalles Stefanusbarna. Stefanusalliansen støtter dette arbeidet.
Stefanusalliansen støtter Resurrection Church Beirut sitt arbeid for syriske og irakiske flyktninger. Det handler både om å avhjelpe akutt nød og å tenke langsiktig for å bygge opp barn og voksne som er preget av krigen.
I gjennomsnitt skjer det to farlig truende eller voldelige angrep mot kristne i India hver eneste dag.
En menighet som gjør det de kan for flyktninger etter IS, tilbyr gode aktiviteter for jesidi-kvinner i flyktningeleir.
IS fordrev kristne og jesidier fra Ninive-sletten i 2014. Nå trenger innbyggerne også i landsbyer IS aldri klarte å ta, nytt grunnlag for å leve i Irak.
Minoriteter i Irak føler seg sterkt utsatt, fordi de aldri har vært regnet som fullverdige borgere og fordi IS forsøkte å fordrive dem for alltid.
Article18 is a non-profit organization based in London, dedicated to protect and advance freedom of religion in Iran and to advocacy for persecuted christians.
Iran har en av de sterkeste kristne vekkelsene i verden i dag. Pars Theological Centre hjelper undergrunnsmenigheter i Iran.
Chin-delstaten er Myanmars fattigste delstat, og har inntil nylig heller ikke hatt noe universitet eller høgskole. Stefanusalliansen støtter delstatens første universtitet.
At Jesus har overvunnet fristelser, død, sykdom og sosiale skiller treffer buddhistiske munker.
Equality Myanmar har jobbet for menneskerettigher og demokrati i mange år. Så kom kuppet og nytt militærregime. Organisasjonen måtte flytte arbeidet ut av Myanmar igjen.
Vår partner Korea Future har dokumentert brudd på menneskerettigheter i Nord-Korea, gjennom intervjuer med avhoppere og flyktninger, og driver aktiv politisk påvirkning
Stefanusalliansen støtter ikke organisert kristent arbeid inne i Nord-Korea – dét er praktisk talt umulig. Men vi støtter det viktige arbeidet Helping Hands Korea gjør for nordkoreanere som flykter inn i Kina.
En av våre partnere i Sør-Korea støtter undergrunns-troende og deres familier inne i diktaturet Nord-Korea.
Stefanusalliansen har siden 2014 støttet Human Friends Organization. Organisasjonen tilbyr blant annet rettshjelp, traumebehandling og sosialhjelp til ofre for menneskerettsbrudd i Pakistan.
Vi utforsker synergien mellom trosfrihet og kvinners rettigheter i fire regioner.
Vi støtter utrustning av kvinner som velger kristen tro og som møter et kraftig press for å vende tilbake til islam.
Mange prester og kirkeledere i Sentral-Asia lever under konstant press på grunn av forfølgelse. Dette presset har omfattende påvirkning på familiene deres, spesielt parforhold påvirkes negativt.
Josefs Hus er et tilbud til kristne i Sentral-Asia om tilflukt i en kortere periode, for å bygge opp de åndelige, mentale og fysiske reservene i møte med forfølgelsen.
Stefanusalliansen støtter en årlig konferanse som samler pastorkoner og andre kvinner fra alle land i Sentral-Asia, noen også fra Kaukasus og Afghanistan.
Forum 18 gir sannferdig, original, detaljert og nøyaktig overvåking og analyse av brudd på tanke-, samvittighets- og trosfrihet i Sentral-Asia, Russland, Sør-Kaukasus og Hviterussland.
Vår partner på Sri Lanka dokumenterer overgrep mot kristne, muslimer og hinduer.
Kirkene vokser raskt i flere land i Sørøst-Asia. Da er det viktig med lederutvikling, bibelskole og teologisk undervisning. Det finnes mange impulser på det religiøse torg og de troende trenger hjelp til å bli grunnfestet i sin kristne tro. Stefanusalliansen har flere partnere.
Middle East Concern dokumenterer overgrep mot kristne i Midtøsten og sender ut forbønnsbrev.
Stiftelsen Adyan driver opplæring i trosfrihet i den arabiske verden.
Stefanusalliansen støtter rettshjelp til mennesker som kjemper for sine grunnleggende rettigheter.
En digital læringsplattform om undervisning skal gi fri tilgang til læringsressurser på nettet. I tillegg holdes det tilrettelagte kurs for mennesker som selv vil holde kurs om trosfrihet der de bor.
Stefanusalliansen støtter Antalya evangeliske kirke, en menighet som er tyrkisktalende og som ønsker å vise at man kan være både tyrkisk og kristen på samme tid.
Stefanusalliansen har samarbeidet med Den Protestantiske Alliansen i Tyrkia siden 2008. Det er en paraplyorganisasjon for de små protestantiske menighetene i Tyrkia.
Syriakere, eller assyrere, er etterkommere til en sivilisasjon i det historiske Mesopotamia som går tilbake til ca. år 3500 før Kristus.
Karataskirken er en av de første tyrkiske kirkene som ble plantet i Tyrkia i nyere historie, og Stefanusalliansen har samarbeidet med dem siden 2022.
Forum 18 gir sannferdig, original, detaljert og nøyaktig overvåking og analyse av brudd på tanke-, samvittighets- og trosfrihet i Russland, Sør-Kaukasus, Hviterussland og Sentral-Asia.
Stefanusalliansen samarbeider med lokale kirker, organisasjoner og personer.