Iran: Den som vil følge Jesus, må ta opp sitt kors

Malihe Nazari og Sara Ahmadi er fengslet for sin tro.

Foto: Malihe Nazari(venstre) og Sara Ahmadi.

Foto: Malihe Nazari(venstre) og Sara Ahmadi.

Takk for at du er bønnevenn. Disse dager har jeg hatt gleden av å være på reise med Garness, som er på veien med påskekonserten «Gåten om korset». På en vakker, og på en vond måte, løfter de frem korsets budskap og de forfulgtes sak. Denne uka har jeg lyst til å løfte frem situasjonen i Iran, hvor korset har en sentral plass:

Det sjia-muslimske styret i Iran prøver å stoppe veksten av konvertering fra islam. Det brukes arrestasjoner, overvåkning og undertrykkelse. Mange presses ut av landet. En del ledere dømmes til lange fengselsstraffer. Presset gjelder både medlemmer og ledere i husmenigheter og i kirker som tar imot konvertitter.

Robert Aserian er en av de som arbeider i Pars Theological Center som driver opplæring av iranske kristne i og utenfor Iran. Han forteller hva korset betyr i denne konteksten: «Når kirken blir forfulgt, opplever den at korset ikke bare er et åndelig symbol, men en realitet i vårt daglige liv. For oss er korset kjernen i vår identitet som kristne. Forfølgelsen gir korset mening. Vestlige kristne kan be og meditere over korset og oppleve at Den hellige ånd åpenbarer korsets betydning for dem. Men det kan komme en dag da også kristne i vest vil oppleve prøvelser som gjør at korset ikke bare blir et symbol, men en daglig realitet. For oss iranske kristne er det en ære og nåde å få oppleve korset. Vi har ulike kors å bære. Den som vil følge Jesus, må ta opp sitt kors».

Det er mange som blir fengslet for sin tro i Iran. To av dem er Malihe Nazari og Sara Ahmadi – som vist på bildet over – du kan lese mer om dem her:

La oss be: 
- Be for kirken i Iran. For pastorer og medlemmer som akkurat nå sitter fengslet for sin tro.

- Be om at Iran må bli et land som respekterer menneskerettighetene og at de som bor der kan få leve ut sin tro.

- Be for kristne som deltar i demonstrasjonene i Iran.

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen