Sudanske kristne kastet ut av hjemmene - Stefanusalliansen

Sudanske kristne kastet ut av hjemmene

To kirkeledere er kastet ut av kirkelige eiendommer. Send appell.

Familie som ble kastet ut fra hjemmet sitt i april 2017, på en eiendom eid av den presbyterianske kirken i Sudan (SPEC). Foto: Middle East Concern.

Familie som ble kastet ut fra hjemmet sitt i april 2017, på en eiendom eid av den presbyterianske kirken i Sudan (SPEC). Foto: Middle East Concern.

Sudanske myndigheter fastholder utkastelsen av to kirkeledere fra hjemmene sine. 60 andre kirkeledere må nå møte i retten fordi de nekter å overgi kirkeeiendommer.

Høsten 2017 kastet sudansk politi ut pastor Sidiq Abdalla og Yahia Abdelrahim Nalu og familiene deres fra hjemmene sine i utkanten av hovedstaden, Khartoum. En sudansk domstol avviste klagen deres til tross for at den ene utkastelsesordren gjaldt en helt annen eiendom. Bakgrunnen for utkastelsen er at staten på ulovlig vis har op­pnevnt styrende komiteer i den presbyterianske kirken og Kristi kirke i Sudan. Disse illegitime komiteene har senere solgt en rekke kirkelige eiendommer til en muslimsk forretningsmann. 60 andre kirkeledere må nå møte i retten fordi de ikke anerkjenner salget av de kirkeeide eiendom­mene og nekter å overgi dem.

Disse angrepene på kirkene i Sudan må sees i sammenheng med en langvarig forfølgelse og diskriminering av kristne i landet. Siden Sør-Sudan ble uavhengig i 2011 har sudanske myndigheter utvist utenlandske kristne og revet flere kirkebygninger, under påskudd av at bygningene tilhørte sørsudanesere. Den sudanske ministeren for religiøse affærer annonserte i april 2013 at det ikke ville bli gitt noen tillatelse til å bygge nye kirker i Sudan. I tillegg har myndighetene trappet opp arres­tasjoner og forfølgelse av kristne. Personer som kritiserer myndighetenes angrep mot kirker og kristne i Sudan risikerer å selv få trusler og utsettes for trakassering og over­våking fra etterretningstjenesten og politiet.

Send appellbrevet til den sudanske ambas­saden i Norge for å kreve at Nalu og Abdalla får hjemmene sine tilbake, og at sudanske myndigheter stopper forfølgelsen av kristne i landet.

Oppdatering på tidligere appellsaker:

#5-2015

Jemen: 2. januar ble Hamed bin Haydara, medlem av bahá’í-trossamfunnet i Jemen, dømt til døden for sin tro. Domstolen la også ned forbud mot alle bahá’í-forsamlinger, og dette setter alle bahá’íer i Jemen i fare.

#1-2017

Tyrkia: Den amerikanske pastoren Andrew Brunson har sittet i fengsel i Tyrkia siden oktober 2016, anklaget for å være en del av en terroristorganisasjon. I et brev takker Andrew nå alle som har bedt for ham og husker på ham. Han skriver at tiden i fengsel har strukket ham, men at Gud holder ham oppe og gir ham styrke.

 

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador Ahlam Abdelgalil Abuzeid Ali
Embassy of the Republic of the Sudan in Oslo
Holtegata 28
0355 Oslo

(Porto kr. 14,-)

For norsk oversettelse av appellbrevet, klikk her: PDF

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring