271 pastorer og kristne arrestert - Stefanusalliansen

271 pastorer og kristne arrestert

Forfølgelsen av kristne og andre minoriteter er i sterk økning i India

Kristne i Uttar Pradesh i fastetiden, 2015

Kristne i Uttar Pradesh i fastetiden, 2015

Styresmaktene i Indias nordligste og mest folkerike stat, Uttar Pradesh, har reist straffesak mot 271 pastorer og kirkemedlemmer. Aksjonen mot kristne i staten kommer i kjølvannet av falske medierapporter om at en pastor i Uttar Pradesh drev med tvangskonvertering av hinduer. Disse rapportene utløste omfattende angrep rettet mot kristne, fra voldelige hindunasjonalistiske grupper med hjelp fra statlig politi. Blant annet har kirkemøter blitt stanset, pastorer og evangelister arrestert og kirkeledere har flyktet for å unngå arrest og lynsjing.

Bakgrunnen for angrepene i Uttar Pradesh er den religiøse intoleransen mot kristne og andre minoriteter i India som har økt år for år etter at det hindunasjonalistiske partiet BJP kom til makten i India i 2014. Voldelig religiøs fundamentalisme og nasjonalisme kombinert med et flertallsstyre har ført til økt vold og fiendtlighet mot religiøse minoriteter. Hinduistiske ekstremister ble ytterligere styrket av BJP-seieren ved Uttar Pradesh-forsamlingsvalgene i 2017, og har siden truet og angrepet religiøse minoriteter, blant annet for påstått slakting av ku.

Holdningene blant hindu-gruppene finnes også blant sentrale politiske styresmakter og politiet. Den nåværende sjefsministeren i Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, har kommet med en rekke hatefulle uttalelser som øker fiendtligheten mot religiøse minoriteter. Han mener for eksempel at Mor Theresa er en del av en konspirasjon for å kristne India og hinduer, og har tatt til orde for å «rense» konvertitter gjennom rekonvertering. Han har også uttalt at «hvis en hindu blir drept, kommer vi ikke til å gå til politiet, vi kommer til å drepe 10 muslimer». Religiøs nasjonalistisk retorikk fra sentrale politiske skikkelser inspirerer hindunasjonalistiske ekstremister og legitimerer bruken av vold mot religiøse minoriteter.

Politiet som skal beskytte religiøse minoriteter, har i flere tilfeller bidratt til diskriminering og forfølgelse. For eksempel, i en sak hvor fire hindunasjonalister angrep en pastor og hans kone, reiste politiet sak mot det kristne ekteparet fordi de anså parets bønn i sitt private hjem for å være ulovlig religiøs aktivitet. Mangelen på straffeforfølgelse av voldsmenn, motiverer til mer hatprat og vold fra hinduekstremister. Politiet har også avbrutt kirkemøter og hindret kirkemedlemmer i å reise til kirken.

Send appell til den indiske ambassaden i Norge for å be om at myndighetene stopper forfølgelsen av kristne og andre trosgrupper i Uttar Pradesh og sikrer trosfrihet for alle i India.

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador of India to Norway
Krishan Kumar
PO Box 4055 AMB
0244 Oslo

(Porto kr. 14,-)

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring