Sjokkert av forfølgelse - gløder for trosfrihet - Stefanusalliansen
På bildet av gruppen ser vi fra venstre Elias Landmark, Tore Ydstebø, Magnus Løvrød, kommunikasjonskonsulent Christine Lunga i Stefanusalliansen, Ingrid Omre, Vilde Hamre. Ikke til stede da bildet ble tatt: Rakel Løvrød. (Foto: Marius Hammer)

På bildet av gruppen ser vi fra venstre Elias Landmark, Tore Ydstebø, Magnus Løvrød, kommunikasjonskonsulent Christine Lunga i Stefanusalliansen, Ingrid Omre, Vilde Hamre. Ikke til stede da bildet ble tatt: Rakel Løvrød. (Foto: Marius Hammer)  

Norge   

Ungdommene har gått på Bibelskolen i Grimstad. Fire dem har besøkt Stefanusalliansens prosjekter i Egypt, Libanon, Nord-Korea og Myanmar. Nå skal de informere om arbeidet for diskriminerte og forfulgte.

– Familien blir invitert til å gi til arbeidet Mama Maggie driver i søppelbyen i Kairo. Familiene får også lære mer om det som skjer i søppelbyen, sier innsamlingsrådgiver Marius Hammer.

Christine Lunga som er kommunikasjonskonsulent i Stefanusalliansen, har blant annet vært i søppelbyen i Kairo. Hun har vært der den rike forretningskvinnen Mama Maggie var da hun droppet en lukrativ forretningskarriere og kastet seg inn i arbeidet for å hjelpe de som lider.

– Det er en enorm kontrast å kjøre gjennom Kairos rikmannsstrøk og så etter noen få kilometer komme til søppelfjellet. Der bor familier, barn løper rundt blant søppel, barføtt blant spisse gjenstander. Her prøver flere tusen mennesker å få noe å leve av ved å plukke og sortere søpppel. Det gjør vondt å se et berg av tomme parfymeflasker som rikfolk har brukt - og her bor det fattige barn blant søppelet etter de rike, sier Christine Lunga.

Livsfarlig

Hun og resten av teamet skal også rekruttere ungdom til programmet pluss3 der ungdom hver måned får sms med nytt fra Stefanusalliansens partnere som arbeider bak gjerder: I land som Irak, Iran, Syria, Nord-Korea og Pakistan kan det være livsfarlig å ha en annen tro enn makthaverne. Mange blir fengslet. Enda flere sperres inn bak mer usynlige gjerder. Ungdommen blir oppfordret til å be, gi og lære - ser mer her.

Christine Lunga har også vært i Nord-Korea og Myanmar.

– Å være i Nord-Korea er å oppleve en helt annen verden. Folk tør knapt å se deg i øynene av frykt for på bli arrestert for kontakt med utlendinger. Jeg følte meg heller ikke fri, jeg var overvåket. I et slikt land må du hele tiden tenke på hvem du snakker med og hva du sier. I Norge tar vi det for gitt at vi kan være kristen uten store problemer. Det er langt i fra slik i store deler av verden, sier hun.

 

AKTUELT