Trass i forsikringar frå militsane om at kristne er trygge, er det frykt for framtida.
Mirakel ga muslimske kvinner tro på Jesus
Lille Ayanda hadde ikke blitt født hvis ikke Jesus grep inn, mener moren. Hun bor i Libanon som flyktning fra den grufulle krigen i Syria.
Fidom hadde nemlig fått påvist framskredet livmorkreft da hun gikk gravid.
– Jeg gråt en hel måned og fortalte mannen min at han måtte ta vare på barna når jeg døde, forteller Fidom.
Men så møtte hun en gruppe kristne som ba om at Jesus måtte helbrede henne. Da Fidom gikk til legen, var alle spor av kreft forsvunnet.
– Siden den dagen har jeg hatt Jesus i hjertet mitt, stråler Fidom som har muslimsk bakgrunn.
Flyktet fra krigen
Sammen med familien flyktet firebarnsmoren fra krigen i Syria i 2014.
– Vi skulle veldig gjerne dratt tilbake til Syria. Men husene våre er bombet, og det er ingen jobbmuligheter, forteller Fidom.
Lenge bodde hun og barna sammen med søsteren Rabia og hennes fem barn, til sammen tolv personer, på et ni kvadratmeter lite rom i Beirut. Det var meget utfordrende.
– På et bønnemøte ba jeg at søsteren min skulle finne et nytt sted å bo. To dager etter dukket det opp et nytt sted hvor hun kan flytte inn i slutten av måneden, fortalte Fidom da vi møtte henne i Beirut i juni.
Bønnesvaret førte til at også Rabia bestemte seg for å følge Jesus. Nå deltar de begge i en liten gruppe der de lærer mer om Bibelen og deler livet med andre nye troende. Lederen er en annen syrisk flyktningkvinne. Det var gjennom vennskap med henne at de først fikk høre om Jesus.
Enke
Som så mange syriske kvinner på flukt er Rabia enke. Mannen ble alvorlig syk og døde på flukt – uten å få behandling. Hun arbeider hardt for å forsørge barna gjennom småjobber.
– Jeg har oppdaget at hvis jeg ber fra dypet av mitt hjerte, så forandrer ting seg. Jeg føler fred og blir trøstet, selv om livet er hardt, forteller hun.
De to søstrene deler nyheten om troen med familie og venner. Rabia og Fidom har også fem andre søstre – i Tyrkia, Libanon og Syria.
– Nå forteller vi dem våre hva Jesus har gjort, smiler Fidom. Søstrene er enige om at deres største ønske er fred i regionen – og at alle skal bli Guds barn.
Mange nye troende
Dr. Rupen Das, som er baptistteolog, har tatt doktorgraden sin på syriske muslimer som på flukt velger å følge Jesus. Til Magasinet Stefanus sier Rupen Das at 80 prosent av dem han intervjuet, hadde hatt en overnaturlig hendelse som del av omvendelsen.
– Før den syriske krisen startet i 2011, var det meget få syriske muslimer som konverterte til kristendommen. Det var forbudt å dele evangeliet med muslimer og omvende noen i Syria. Men krisen forandret dette raskt. Vi ser nå en ekstraordinær åpenhet blant muslimer – i hele regionen. I Tyrkia er iranske flyktninger mest åpne, i Libanon er de syriske flyktningene mest åpne, sier Das.
Støtt arbeidet for mennesker på flukt
Stefanusalliansen hjelper flyktninger fra krigen i Syria og Irak. Vil du hjelpe oss å støtte våre modige partnere i Libanon, Syria og Irak?