Glede i Pakistan: Kidnappet og tvangsgiftet 14-årig jente er fri - Stefanusalliansen
Mahnoors mor Nasreen Bibi og søsken møter Immanuel Sadiq i Human Friends Organization, Stefanusalliansens partner i Lahore. Til høyre aktivisten Salamat Masih. Foto: HFO

Mahnoors mor Nasreen Bibi og søsken møter Immanuel Sadiq i Human Friends Organization, Stefanusalliansens partner i Lahore. Til høyre aktivisten Salamat Masih. Foto: HFO  

Pakistan   

- Jeg er glad for å fortelle at Mahnoor som ble kidnappet, tvangsgiftet og tvangskonvertert, er blitt hentet ut av kidnapperens hjem av politiet etter ordre fra en dommer. Hun er nå hjemme hos foreldrene, sier Sajid Christopher fra Lahore.

Han leder Human Friends Organization (HFO) som er Stefanusalliansens partner. HFOs advokat vant frem i Lahore High Court. Dommeren beordret politiet til å hente Mahnoor ut av kidnappernes hjem og føre henne tilbake til foreldrene.

HFOs advokat har også bedt om rettslig hjelp for å beskytte Mahnoor og familien mot kidnapperen og hans hjelpere.

 

Mahnoor (14) ble kidnappet, tvangskonvertert og tvangsgiftet med en 45 år gammel muslimsk nabo. Nåer hun fri. Foto: Privat

Den 14 år gamle kristne jenta Mahnoor kom ikke hjem fra et ærend i en butikk i hjembyen Lahore den 4. januar om morgenen. Mahnoor hadde gått sammen med sin 8 år gamle nevø. Nevøen kom hjem alene. Da Mahnoors søster spurte hvor Mahnoor var, fortalte han at noen personer hadde tatt Mahnoor med seg. Søsteren varslet umiddelbart foreldrene.  

Familien hennes politianmeldte saken – de registrerte en såkalt FIR-rapport nr. 58/22 hos South Cantt-politiet dagen etter, den 5. januar. Mannen som stod for bortføringen, er Ghauri. Han er muslim, er 45 år gammel og er far til to barn. Huset hans ligger midt imot hjemmet til Mahnoor, og familiene har helt til dette skjedde, hatt et godt forhold. 

Nabo
Ghauri bortførte Mahnoor med hjelp fra tre venner, og en av dem, Muhammad Ibrar, stod for inngåelsen av det islamske ekteskapet, til tross for at han visste at hun er mindreårig.  

Den 7. januar informerte Ghauris familie Mahnoors familie om at Mahnoor hadde konvertert til islam og giftet seg med Ghauri den 4. januar. Det var samme dag som hun var blitt bortført.  Pakistan har en lov som forbyr ekteskap med mindreårige. Men domstolene får seg ofte forelagt forfalskede fødselsattester. Det er ingen nedre aldersgrense for konvertering.

 

Mahnoors familie fortvilet, men nå er Mahnoor hjemme igjen. Foto: HFO

Forfalsket attest
Faren hennes – Ashraf Masih – bad politiet om å sikte alle de involverte i bortføringen, tvangskonverteringen og giftemålet mellom Ghauri og Ashrafs mindreårige datter. 

I vigselsattesten står det at Mahnoors alder er 19 år. Hennes fødselsattest viser derimot at hun ble født 19. august 2007. Mahnoors familie ble utsatt for drapstrusler fra de skyldige. 

Human Friends Organisation (HFO), som er Stefanusalliansens partner, ga straks juridisk bistand for at Mahnoor skal bli satt fri fra både kidnapping, tvangskonvertering og tvangsekteskap.  HFO ga også sosial støtte til familien.

Og nå har de vunnet frem.

Ber om beskyttelse
– Nå ber vi altså om at politiet beordres til å beskytte Mahnoor og familien mot nye trusler og overgrep, sier Sajid Christopher.

Dette er en av en lang rekke saker der mindreårige kristne jenter og hindujenter bortføres, tvangskonverteres og tvangsgiftes med muslimske menn. 

Arzoo har kommet hje

Nylig fikk 14 år gamle Arzoo lov av retten til å vende hjem etter at hun ble bortført og tvangskonvertert og tvangsgiftet i november 2020.  Også her spilte Human Friends Organization en aktiv rolle.

Flyktet
I 2020 klarte en annen 14-åring, Maira, å flykte fra fangenskapet hos den muslimske mannen som hadde bortført henne. Hun er blitt truet på livet og har tryglet om asyl. Også her hadde Human Friends Organization skaffet advokat som førte saken.

Den 19. februar i fjor ble Shakina Masih (13) kidnappet, tvangsgiftet og tvangskonvertert. Da foreldrene gikk til politiet, ble de møtt med en islamsk ekteskapsattest og attest for konvertering og at datteren ikke ønsket å komme hjem. 

AKTUELT

Prosjekt