Kristne ledere i Chin-staten i Myanmar tror ødeleggelsen av kirker er målbevisst.
Ber om forbønn for Myanmar mens hæren arresterer og skyter
Kirkeledere i Myanmar ber om forbønn og politisk kamp mot hæren i Myanmar.
– Et nytt kapittel av mørke, blodbad og undertrykkelse har startet i Myanmar. Vi er satt mer enn et tiår tilbake, til militær brutalitet, vold og diktatur. Det sier den katolske kardinal Charles Maung Bo i en hilsen til kristne støttespillere i Europa etter militærkuppet.
De reformene Myanmar har nytt godt av siden 2011, ble revet bort da hæren grep makten. Demonstrasjoner, uavhengige medier og kritiske uttalelser, ja, det meste som står utenfor militærets kontroll, er blitt forbudt. Internett kuttes, bankoverføringer overvåkes.
Skyter for å drepe
Store folkemengder har i månedene etter kuppet daglig møtt opp til gatedemonstrasjoner. Frem til midten av april var mer enn 600 drept og cirka 3000 fengslet. Politiet skyter for å drepe. Små barn eller gravide slipper ikke unna.
– Vi trenger deres bønner mer enn noen gang, sier kardinal Bo.
– Be for dem i fare, i fangenskap, på flukt, for sårede og sørgende. Be for lederne av demokratibevegelsen, for politiske ledere, for religiøse og etniske ledere. Be om at Gud skal endre de militæres hjerter, slik han gjorde med Paulus på vei til Damaskus, og hindre dem i å føre Myanmar nedover ødeleggelsens vei, sier kardinalen.
Be om at Gud skal endre de militæres hjerter, slik han gjorde med Paulus på vei til Damaskus
Kardinal Bo
Ber om forbønn og hjelp
Også baptistledere i Kachin-staten i Myanmar ber om forbønn etter det brutale militærkuppet. Presidenten og generalsekretæren oppfordrer kristne over hele verden til å be og kjempe for slutt på militærstyret som ble innført ved et kupp 1. februar.
Kaschin er den nordligste delstaten i Myanmar/Burma.
I en skriftlig uttalelse uttaler pastorene Hkalam Samson og Hpauyawng Tu Mai: «Det har gått to måneder siden militærkuppet 1. februar. De ubevæpnede innbyggerne lider under n landsomfattende trussel om å bli drept eller arrestert enten på gaten eller hjemme. Frykt, skudd, blod, trusler, tårer og død er innbyggernes daglige liv».
Venner i eksil
Generalsekretær Ed Brown støtter oppfordringen til forbønn. Han sier også:
– Det er ufattelig trist at generalene bruker sin makt til å undertrykke hele befolkningen i Myanmar. Jeg har venner som måtte i eksil i mer enn 20 år da generalene hadde makten sist. Og nå må disse vennene gå i dekning for ikke å bli arrestert og fengslet. Jeg er svært bekymret. Det internasjonale samfunnet må finne gode, fredelige måter å støtte demonstrantene på. Og enda viktigere: å støtte de fra den folkevalgte regjeringen som arbeider for å få makten tilbake i hendene på folket, sier Brown.
Krever sanksjoner
Benedict Rogers, CSWs senioranalytiker for Øst-Asia og forfatter av to bøker om Myanmar/Burma, sier: «CSW støtter fullt ut pastor Sampson, pastor Tu Mai og Kachin Baptist Convention i deres oppfordringer til global forbønn for situasjonen i Myanmar. Internasjonal handling er fortsatt viktig, inkludert ytterligere sanksjoner rettet mot militæret og deres virksomheter, og innføring av en koordinert global våpenembargo.»